Facebook, Twitter, Google eller Windows Live
Jobbannonser, marknadsföring och branschkontakter

Skådespelartalanger presenteras vid filmfestivalen i Berlin

Skådespelartalanger presenteras vid filmfestivalen i Berlin
Northern Lights är en ny unik satsning där nordiska skådespelare presenteras för den internationella filmbranschen i Berlin 9 februari. Från Sverige deltar tre skådespelare och två av dem är medlemmarna Fredrik Wagner och Lina Ljungqvist som spås fortsatt framgång och en internationell skådespelarkarriär. Den tredje svenska skådespelaren är Lisette Pagler.

Knyta kontakter med folk från branschen
Northern Lights ger nordiska talangfulla skådespelar möjligheten att presentera sig för och nätverka med den internationella filmbranschen. Genom s.k. ”speed-dating” får de möta castingansvariga på internationella filmbolag. De erbjuds styling inför mötet samt möjlighet att mingla på tillställningar exklusiva för branschfolk. Skådespelarna deltar också på röda mattan med fotografering och på festivalens galafest.

För att delta måste skådespelarna ansöka. De aktuella skådespelarna valdes ut bland 164 sökande – tre från Sverige, fyra från Danmark, två från Island och 14 från Norge. Anledningen till att så många är från Norge beror på att projektet, som är ett förstagångsprojekt, finansieras från Norge. Medverkan innebär inga kostnader förutom resan till Berlin. Andra arrangemang av liknande art är Shooting Star och målet är att Northern Lights ska bli en etablerad företeelse på Berlins filmfestival.

- Northern Lights är en fantastisk plattform för att knyta kontakter med folk från branschen i den internationella filmvärlden”, säger Fredrik Wagner.

- Jag ser fram emot att åka till Berlin, jag kommer säkert att träffa många som inspirerar mig och som jag vill arbeta tillsammans med. Jag kan knappt föreställa mig vart det kommer att leda mig, det är början på ett spännande äventyr”, säger Lina Ljungqvist.

Fredrik Wagner är aktuell i en ny SVT-serie med Gina Dirawi som sänds i vår på SVT och i långfilmen Vitt skräp med bl.a. Ola Rapace som planeras ha svensk biopremiär 2015. Lina Ljungqvist var nyligen bioaktuell i Lennart Hellsings filmatisering av Krakel Spektakel. Lina Ljungqvist har också haft en roll i Jan Troells Dom över död man.

Vallentuna 2015-02-03

Innehåll

Den här artikeln innehåller följande rubriker:

  1. Knyta kontakter med folk från branschen

Betygsätt

 0 röster

Betygsätt artikeln

Du måste vara inloggad för att kunna sätta betyg

Dela med digBesök oss på Facebook Följ oss på Twitter Besök oss på Youtube Följ oss på Instagram
Filmcafé Sverige AB    Postadress: Box 2920, 187 29 Täby    E-post:info(at)filmcafe.se

-Why do you want to carry a gun?
-To shoot people with, sweetheart.

Police inspector och John Garfield (The fallen Sparrow -43)© Copyright Wallentinus Mediaproduktion & Intrig Film & TV, 2002-2019.
Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Eftertryck eller annan kopiering förbjuden.

XHTML 1.0 Strict