Facebook, Twitter, Google eller Windows Live
Jobbannonser, marknadsföring och branschkontakter

Att jobba på Disney Channel

Att jobba på Disney Channel
Följ med Leon Jiber bakom kameran på Disney Channel och på resan som tog honom dit. Från en jobbannons på Filmcafe.se till programledare och boende i London.

Började som barnmodell
Leon Jiber är idag programledare för Art Attack som visas på Disney Channel, men resan började långt tidigare. Redan som 11-åring tog hans mamma med honom till olika modellagenturer och han började arbeta som barnmodell för bland annat KappAhl, Adidas, H&M m.fl. I gymnasiet väcktes intresset för skådespeleri och efter teaterlektioner i två år började han att söka jobb i branschen.

- Önskan att få jobba som skådespelare kommer ur min fascination för beteenden och hur vi fungerar som människor. Att få gestalta en karaktär och berätta livshistorier genom en själv är något som triggar igång mig. Hoppas på att ha en lång karriär och att kunna livnära mig på skådespeleriet, förklarar han.
Att arbeta på Disney Channel
Leon fastande direkt för annonsen där de sökte en programledare till Art Attack och kände att det var ett jobb perfekt för honom. Han gick på totalt två provfilmningar, varav en var i Sverige och en i London.

- Det lät som en fantastisk chans att få jobba med det jag ville, få utvecklas och åka till Argentina. Tanken på att inspirera barn och få dem att tänka kreativt var något som kändes motiverande.

Dagen innan en inspelning går Leon igenom manus och andra detaljer för just det programmet. På inspelningsdagen bli han hämtat av en bil vid hotellet och åker till studion. Väl framme får han sina Art Attack-kläder, smink och mickar för att sedan värma upp med röstövningar och en god frukost.

- Jag minns min första dag av min första säsong. 20 år gammal och har för bara några timmar sedan landat i Buenos Aires, Argentina. En bil väntar nedanför mitt boende för att skjutsa mig till jobbet, det är en pratglad argentinare, dock förstår vi inte varandra eftersom vi talar olika språk. Han släpper av mig och jag hittar vägen upp till studion. BOM sa det! Där stod ca 30 personer för att ta i mot mig i den här enorma studion, det var allt från ljudtekniker till makeup-artister. I den stunden slog det mig att nu är det på allvar. Det var ett häftigt ögonblick.
Många nya erfarenheter
Efter tre säsonger har Leon fått mycket kameravana och erfarenhet av branschen. Kombinationen av att prata till kameran och gestalta olika karaktärer har gett honom en bredd och flexibilitet som skådespelare.

-Filmcafé har hjälpt mycket och funnits som en förlängd arm i processen. Jag har varit medlem sedan 2007 och fått flertalet av mina jobb här och det var genom er jag sökte jobbet på Disney. Min uppfattning är att det är en ärlig sida där man har tillgång till flera bra möjligheter att starta sin karriär.

För tillfället är Leon bosatt i London och tar diverse kurser i skådespeleri för att ständigt utvecklas med målet att ta sitt yrke och drömmar ännu längre. Han arbetar också på manus för kortfilmer, att uppdatera sin showreel och är på väg att skriva kontrakt med en agent i London.

- Givetvis är jag i diskussion med Disney för framtida projekt. Håller dörrarna öppna och fortsätter jobba på framåt i god anda.
Tips till andra medlemmar som vill lyckas i karriären
Avslutningsvis frågar vi Leon om han har några tips till andra medlemmar som vill få en skjuts i karriären..

- Håll ständigt cv och bilder uppdaterade och jobba hårt. Allting tycks falla på plats när man jobbar hårt. Många kopplar det ibland till blod svett och tårar, men det behöver inte alls vara så dramatiskt.

Skapa dina egna möjligheter, skaffa nya färdigheter, ta en ny klass, läs böcker, studera människor – det finns alltid saker man kan göra för att hålla igång och utvecklas. Skriv och filma eget material under trögare perioder, var aktiv och i kontroll över din karriär. Gå din egen väg, ha kul, våga göra fel, var alltid ärlig mot dig själv och ha tydliga mål, avslutar han.

Lycka till Leon!

Vallentuna 2015-01-25

Betygsätt

 4 röster

Betygsätt artikeln

Du måste vara inloggad för att kunna sätta betyg

Dela med digBesök oss på Facebook Följ oss på Twitter Besök oss på Youtube Följ oss på Instagram
Filmcafé Sverige AB    Postadress: Box 2920, 187 29 Täby    E-post:info(at)filmcafe.se

När Ian Flemming skrev sin första bok "Casino Royal" så fick han namnet på sin hjälte James Bond från en författare till en bok om karibiska fåglar.© Copyright Wallentinus Mediaproduktion & Intrig Film & TV, 2002-2018.
Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Eftertryck eller annan kopiering förbjuden.

XHTML 1.0 Strict