Facebook, Twitter, Google eller Windows Live
Jobbannonser, marknadsföring och branschkontakter

Appar för skådespelare

Appar för skådespelare
I en digital värld har de flesta av oss en smartphone, dator eller annat tillbehör nära till hands. Jobbar du bakom kameran har du sedan länge använt appar men varför inte använda tekniken till att lära dig repliker och spela in self-tapes också? Här kommer tips på appar som hjälper dig i karriären.

Appar som som hjälpmedel
Rehearsal Pro är antagligen den mest kända appen för att lära sig repliker. Du kan spela in repliker, spela upp dem och se manuset rulla på skärmen. Den fungerar fint oavsett om det är kortare eller längre manus och om du jobbar med teater, Film eller TV.

Tableread:
en gratis app för dig som vill lyssna på manus via telefonen. Importera ett korrekt formaterat manus i pdf-format och lyssna. Betalversionen av appen låter dig lyssna på manuset med hjälp av 45 olika röster och inspirerande musik.

Scene Partner:
hjälper dig med inlärning av repliker från egna manus. Du kan använda den manliga eller kvinnliga röst som finns med eller ladda ner fler röster för större variation.

My Lines:
låter dig öva in repliker med hjälpa av en smartphone var som helst, när som helst. Du kan repetera och memorera dina repliker utan att läsa emot någon genom att läsa eller lyssna på replikerna. Du kan även lära dig vilken replik som är innan den egen.

Slatable:
är en ny app som hjälper dig att spela in self-tapes. Appen gör den tekniska processen lättare så att du kan fokusera på din skådespelarprestation istället. Du slipper redigeringsprogram eller datorer. Slatable lägger även till professionella titlar och smidiga övergångar automatiskt.

Shakespeare Pro:
är kanske mest för dig som jobbar med teater. Här finns alla Shakespeares verk tillsammans med manusnedbrytningar, karaktärsbeskrivningar och mycket mer.

The Amazing Improv Generator:
är ett verktyg för dig som snabbt vill komma på spontana ideer att improvisera till. Den här roliga appen kommer att ge dig en karaktär, miljö och händelse att improvisera utifrån, allt med ett enkelt knapptryck.

MyHeadshots:
låter dig redigera bilder och ett CV direkt via telefonen. Den är antagligen särskilt värdefull för barnskådespelare då deras utseende ändras så snabbt medan de växer. Du kan beskära, redigera, lägga till ditt namn eller lägga på en ram med några enkla knapptryck.

Har du fler appar vi borde ha med på listan? Tipsa oss!

Vallentuna 2017-12-27

Innehåll

Den här artikeln innehåller följande rubriker:

  1. Appar som som hjälpmedel

Betygsätt

 6 röster

Betygsätt artikeln

Du måste vara inloggad för att kunna sätta betyg

Dela med digBesök oss på Facebook Följ oss på Twitter Besök oss på Youtube Följ oss på Instagram
Filmcafé Sverige AB    Postadress: Box 2920, 187 29 Täby    E-post:info(at)filmcafe.se

Robert De Niro betalade $5,000 för att en tandläkare skulle göra om hans tänder så att de passade karaktären Max Cady. Efter inspelningen, betalade han $20,000 för att rätta till dem igen.© Copyright Wallentinus Mediaproduktion & Intrig Film & TV, 2002-2019.
Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Eftertryck eller annan kopiering förbjuden.

XHTML 1.0 Strict