Facebook, Twitter, Google eller Windows Live
Jobbannonser, marknadsföring och branschkontakter

99 problems vid pokerbordet

99 problems vid pokerbordet
Det brukar sägas att de största dramat finns på tröskeln till verkligheten. Inspiration kommer därför ofta ifrån händelser i manusförfattarens närhet och webb-serien “99 problems” är inget undantag. Milad började skriva ner incidenter och dialoger då han jobbade på pokerklubben Krukan i Stockholm. Situationer som en polisrazzia på klubben eller när gängmedlemmar försökte utnyttja en viss händelse var några av incidenterna.

Baserad på verkliga händelser
Filmens titel, 99 problems, syftar på alla de bekymmer som ofta finns på en pokerklubb. Droger, skulder och lånehajar m.m. är bara några av kryddorna som passar bra när man ska koka ihop ett drama för film. Serien handlar om klubbägarna Wise Man och Bridge, som försöker lura bort den tredje klubbägaren Carlin genom att introducera de problemen som igår i att äga en pokerklubb. Istället för att Carlin ska ivägskrämd så antar han utmaningen till att göra The Blitz den största och bästa pokerklubben i stan.

- Historien är faktiskt tagen från en verklig händelse där två spelare lyckades vinna Bad Beat Jackpot. Bad Beat Jackpot ger spelare en möjlighet att vinna en stor summa pengar genom att förlora med fyrtal eller Straight flush. Men då började jag leka med tanken om vad som skulle hända om nu klubbägarna inte hade haft möjlighet att betala ut vinsten. Det var då 99 Problems föddes. Sedan dess har historien utvecklats och handlar nu om ett krig om spelmonoplet mellan alla pokerklubbarna i stan.

Filmer med poker som tema är inte särskilt vanligt. Ett känt exempel är “Rounders” från 1998, men efter det har få filmer och serier som handlar om poker uppmärksammats.

- Vi siktar på att serien ska bli väldigt unik, grov och autentisk, i jämförelse med de tidigare pokerfilmer, där vi anser att många har försökt men misslyckats.
Pilotavsnitt
Första avsnittet av serien har finansierats med egna pengar eftersom det handlat om relativt små summor och teamet vill ha material att visa upp. Till hela säsongen två söker de bidrag och olika samarbetspartners där både produktionsbolag och spelbolag är intressanta. Första avsnittet kommer distribueras online på olika sociala medier, hemsidor, pokersidor samt streamingsidor.

- Vi har mer än 100 miljoner pokerspelare som målgrupp och de är hungriga efter ett serie spå temat. Denna serie är inte till alla och vem som helst. Vi har en väldigt tydlig målgrupp och vi siktar på att tillfredställa deras behov.

Seriens fotograf är medlem på Filmcafe.se och heter Marcus CF. Tinnerholm. Han använde en RED Epic-kamera på inspelningen. Ljudteknikern Kristotffer Kronander använde en Sound Device 633 samt 8 st Sennheiser Evolution för ljudet. Förutom flera medlemmar i teamet kommer även många av skådespelarna från Filmcafe.se.

- Vår Koreanska karaktär, Mao Ahn Zing, var den svåraste att hitta en skådespelare till. Vi började med att fråga dem vi känner ifall någon kände till en bra skådespelare för just denna roll. Vi fick några rekommendationer men tyvärr så krockade våra scheman. Utan större framgång så bestämde vi oss att sätta upp en annons på Filmcafe.se. Det ledde till att vi hittade vår Mao Ahn-Zing precis två dagar innan inspelning, berättar Malid.
Missa inte teasern
Milad spelade in den senaste teasern på pokerklubben Gold Mine. Samtidigt som teamet filmade användes lokalen som vanligt. Några pokerspleare kom olyckligtvis med i vissa tagningar så de var tvungna att bryta och börja om.

- Svårt att anpassa inspelningen efter åtta riktiga pokerspelare som springer runt i lokalen med åtta skådespelare som försöker agera som pokerspelare. Det blev en riktig utmaning. Men min cast och crew lyckades ändå göra jobbet väldigt bra och fick lära oss att vissa aspekter av en inspelning är helt enkelt okontrollbart. Sju pokerspelare framför kameran med sex sidor manus under tio timmar inspelning blev resultatet.
Fler spännande projekt
Samtidigt som Milads produktionsbolag, Sthlmbros, producerar 99 Problems så arbetar de även på att producera Never Outshine the Master tillsammans med Dragomir Mrsic från Snabba Cash filmerna.

- Men det är ett mycket större projekt och kräver mer tid och budget än 99 Problems. Det kommer bli en av de mer originella filmerna som siktar sig på manupulering och utpressning, avslutar Milad.

Vallentuna 2016-03-28

Innehåll

Relaterade artiklar

Betygsätt

 0 röster

Betygsätt artikeln

Du måste vara inloggad för att kunna sätta betyg

Dela med dig


Från Filmcafe.se

Skådespelare
Andreas
Wise Man
Bradley J.
Baptiste Rori
Cesar Augusto
Artie
Dan
Mayo
David
Laurent
Ellen
Eliana
Emil T.
biroll
Johnny
Brush
Michael
Kriminell
Nathalie
Lux, syster till carli
Patrick
Carlin (eng)
Sam
Hey Hey
Stuntman
Sara
Lux
A-foto
James
Marcus Cf.
Amatörfilmare
James
Attributmakare
Lina
C-foto
Kim
Catering
Johanna
Inspelningsassistent
Sanna
Manusassistent
Sanna
Manusförfattare
Milad
Praktikant
Emilia
Producent
Milad
Producentassistent
Sanna
Runner
Johanna
SAD
Ludvig

Besök oss på Facebook Följ oss på Twitter Besök oss på Youtube Följ oss på Instagram
Filmcafé Sverige AB    Postadress: Box 2920, 187 29 Täby    E-post:info(at)filmcafe.se

- Life`s a bitch, so I became one.

Flawless, 1999© Copyright Wallentinus Mediaproduktion & Intrig Film & TV, 2002-2019.
Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Eftertryck eller annan kopiering förbjuden.

XHTML 1.0 Strict