Bli medlem Logga in

Karriär

Webbserie blir långfilm med Dragomir Mrsic

Webbserie blir långfilm med Dragomir Mrsic

7even Nation Army är webbserien som ska bli tre långfilmer. I roller ser vi medlemmar från Filmcafe.se och i huvudrollen Dragomir Mrsic.

Första avsnittet klart

Milad Rad är medlem på Filmcafe.se och började skriva en verklighetsbaserad historia dagen han fick en kamera i födelsedagspresent. Efter en längre tid tog Milads storebror över skrivandet och tillförde konceptet en bästsäljande bok, ”48 Laws of Power”, av Robert Greene.

- Mehran skrev ”Never Outshine The Master” som blev första avsnittet till vår tv-serie och Robert Greene har gett oss tillstånd att använda delar ur boken.

Gör om till långfilm

Filmen handlar om en man med med ambitionen att hämnas på dem som har förrått honom. Med hjälp av ”48 Laws of Power” ska han ta tillbaka tronen som en gång var hans.

- Vi valde faktiskt att göra en tv-serie, men sen insåg Jag, Mehran och Dragomir Mrsic, som är medproducent, att det skulle vara mycket bättre och mer modernt att göra 3 långfilmer istället för 3 säsonger. Just nu skriver vi om 3 säsonger av 7even Nation Army till en Triologi.

Dragormir Mrsic i huvudrollen

Den första skådespelaren att knytas till projektet var Dragormir Mrsic, uppmärksammad för sin roll i Snabba Cash.

- Efter en snabb pitch så bestämde vi ett möte. Några dagar senare så fick jag det fantastiska beskedet att han ville spela Joey. Under förhandlingarna så blev det bestämt att han även ska producera delar av filmen. 

Dragormir Mrsic är för tillfället i London och spelar in en film med Doug Liman och Tom Cruise. Milad vill ta tillfället att ha en framtida stjärna i huvudrollen.

- Det var en tanke vi hade haft under åren. Men nu är det bestämt.
Vi kommer börja med inspelning till första långfilmen ”Never Outshine the Master” 2013, berättar han.

Pengar ur egen ficka

Projektet finansierade huvudsak av Milad men även familj och vänner har gett sitt stöd när de överskred budgeten. Första avsnittet kostade 1 100 000:-.

- Filmen spelades in i Spanien och Malaga. En otrolig upplevelse för både Crew och Cast som kom från Sverige samt andra delar av Europa, säger Milad.

Kameran som användes var en RED Epic Full HD kamera och till ljudet användes en Sennheiser K6 med Zeppelinare. Hårddiskinspelare H4n rådlös sändare mottagare Sennheiser G2.

Robert Selin, skribent för Filmcafe.se
21 november 2012

Filmcafe.se bevakar den svenska filmbranschen med artiklar och krönikor. Missa inte våra övriga artiklar som gör karriären lite lättare och roligare!

Kom närmare drömmen.

Vi söker ständigt nya talanger framför och bakom kameran! Sedan 2002 har vi hjälpt produktionsbolag och producenter att hitta rätt team till filmproduktioner.

Nå över 50.000 medlemmar.

Sedan 2002 har vi hittat rätt team till filmproduktioner. Nå nya talanger framför och bakom kameran!