Bli medlem Logga in

Karriär

Anki Larsson i Oscarsnominerad film

Anki Larsson i Oscarsnominerad film

Anki Larsson spelar en av huvudrollerna i Patrik Eklunds Oscarsnominerade ”Istället för abrakadabra”. En av fem Oscarsnominerade kortfilmer som tävlar den 7 mars.

Älskar kortfilm

Anki älskar kortfilm och tycker att många långfilmer är alldeles för utdragna.

- Filmen spelades in i Piteå hösten 2007 och jag blev kontaktad av producenten Mathias Fjellström en och en halv vecka innan inspelningen började. Jag visste inte vem Patrik Eklund var men kände Jakob Nordensson och Göran Forsmark sedan tidigare. Det var en lågbudgetproduktion (jag har lite pengar innestående) men jag var så förtjust i manuset att jag inte tvekade att vara med, berättar Anki.

Mycket improvisation

Filmen hette först ”Lust&illusion”. Tomas, spelad av Simon J Berger, är en ung man som älskar att trolla. Han har hittat på ett eget uttryck, ”Chimay”, som han använder istället för abrakadabra när han trollar. Titeln är alltså en replik i filmen.

- Det har varit väldigt inspirerande att jobba med Patrik. Han har en skön humor blandad med ett stort allvar. Han är väldigt avslappnad och lekfull under arbetet samtidigt som han är mycket medveten om vad han är ute efter. Det har blivit en hel del improvisationer vilket jag tycker är underbart, säger hon.

Fest på Oscarsgalan

Det som är speciellt med Abrakadabra är att det är en komedi vilket inte är så vanligt i kortfilmssammanhang. Men om det är en fördel eller nackdel då juryn på Oscarsgalan tittar på filmen återstår att se.

- Att vi har blivit Oscarsnominerad är ju helt fantastiskt! Jag vet i dagsläget inte om jag kommer att kunna åka till USA men jag hoppas att det ska bli möjligt. Till själva galan är två personer inbjudna men det är en stor fest efteråt som övriga kan gå på. Självklart hoppas jag att filmen ska vinna men jag har ingen aning om hur konkurrensen ser ut, berättar hon.

Robert Selin, skribent för Filmcafe.se
10 februari 2010

Filmcafe.se bevakar den svenska filmbranschen med artiklar och krönikor. Missa inte våra övriga artiklar som gör karriären lite lättare och roligare!

  •  
    Erik
    Stillbildsfotograf
    Vad kul Anki, håller tummarna jag med:)
  •  
    Nicole
    Statist
    Grattis till Anki :D
  •  
    Anna
    Skådespelare
    *WoW* va *spännande* :) Jag *håller tummarna*!!!

Kom närmare drömmen.

Vi söker ständigt nya talanger framför och bakom kameran! Sedan 2002 har vi hjälpt produktionsbolag och producenter att hitta rätt team till filmproduktioner.

Nå över 50.000 medlemmar.

Sedan 2002 har vi hittat rätt team till filmproduktioner. Nå nya talanger framför och bakom kameran!