Bli medlem Logga in

Karriär

Blogginlägget tog sig till Hollywood

Blogginlägget tog sig till Hollywood

Nu har ett svenskt blogginlägg tagit sig hela vägen till Hollywood. Fredagen den 7:e maj skrev medlemmar på Filmcafe.se kontrakt med Hollywoodbaserade Epic Picture Group, för distributionen av filmen SKILLS.

Bloggen väckte intresse

Skills har sitt ursprung från blogginlägget ”Skate or Die” som publicerades 2008 på Johannes Pinters blogg ”Word from the megaphone”. Ett inlägg som inspirerade medlemmarna Tomas Amlöv (producent) och regissören Johannes Pinter (regissör) att gemensamt författa ett manuskript - SKILLS. En ungdomsactionkomedi fylld med skateboardåkning, kampsport och street dance. En film som nu tagit sig hela vägen till Hollywood.

Skådespelare med skills

I huvudrollen ser vi Marcus Gustafsson som tillhör världseliten inom parkour/free running. Bland de övriga medverkande syns My Magnusson - en av landets främsta kvinnliga skateboardåkare. Skådespelaren och stuntmannen Tim Man, som specialiserat sig på kampsportsfilmer så som ONG BAK 2 och STREET FIGHTER: LEGEND OF CHUN LI, liksom Sina ”Sean Banan” Samadi - som blev rikskändis i och med TV-programmet Cirkus Möller. De medverkande ungdomarna har tränats i skådespeleri med hjälp av coacherna Reza Parsa och Johan Bergman-Lindfors.

Ingen svensk distributör

Ännu så länge har SKILLS ingen svensk distribution, men bolaget Timelock Film har kvar alla rättigheter för Skandinavien och Island och för en konstruktiv och bra dialog med flera distributörer i dessa länder. Inför årets Cannes festival gjordes ett utskick till ett antal säljagenter där man bestämde sig för att gå vidare och acceptera det erbjudande man fick från Epic Picture Group.

Robert Selin, skribent för Filmcafe.se
10 maj 2010

Filmcafe.se bevakar den svenska filmbranschen med artiklar och krönikor. Missa inte våra övriga artiklar som gör karriären lite lättare och roligare!

  •  
    Tomas
    Producent
    När det gäller medverkan för någon av de större rollerna, så sköttes den castingen via street casting och provfilmningar, där jag var involverad - och inte minns att jag haft kontakt med dig. När det gäller casting av statister så hörde vi av oss till alla som uppfyllde de kriterier vi satt upp för sökande statister. Tex att de skulle vara bosatta på plats där vi spelade in - i Malmö, Lund, Helsingborg, Göteborg alternativt Kungälv. Tyvärr fick vi många svar av personer som var bosatt på annat håll i landet, något vi inte hade kapacitet att följa upp. Kanske gjorde detta att vi även missade någon som uppfyllde alla kriterier. Vi håller dock just nu på med lite komplementeringsfilmningar - och kommer kanske söka efter ytterligare några statister. Denna gång i närheten av Göteborg. mvh Tomas
  •  
    Rosemarie
    Modell
    Jag skulle ha fått vart med i skills men de sket i mig... schysst.... de skulle höra av sig och att jag fick vara med. men aldrig ringde dem heller :S

Kom närmare drömmen.

Vi söker ständigt nya talanger framför och bakom kameran! Sedan 2002 har vi hjälpt produktionsbolag och producenter att hitta rätt team till filmproduktioner.

Nå över 50.000 medlemmar.

Sedan 2002 har vi hittat rätt team till filmproduktioner. Nå nya talanger framför och bakom kameran!