Bli medlem Logga in

Karriär

Spökfilm av medlemmar på Filmcafe.se

Spökfilm av medlemmar på Filmcafe.se

Daniel Ström har alltid gillat spökfilmer och ”De utsatta” är hans mest ambitiösa projekt hittills. Manuset tog ett och ett halvt år att skriva och ett annorlunda val är att berätta historien ur ett spökes perspektiv.

Inspelad på ett sanatorium

Filmen handlar om sex personer som fastnar i en snöstorm. De extrema omständigheterna får alla inblandade att visa upp olika sidor av sig själva.

- Filmen är inspelad på ett gammalt autentiskt sanatorium som är nedlagt sedan flera år. På detta ställe känner man sig både både ensam, naken och utsatt, berättar Daniel.

Pengar från lokala företag

Filmen har kostat ca. 55 000 kronor och sponsring kommer främst från lokala företag och mestadels Studiefrämjandets projekt ”Filmverket Skaraborg”.

- Vi har filmat med Canon 5D Mark II , det nyaste för hobbyfilmare. Kameran är mycket smidig och vi kunde byta optik. Vi fick improvisera fram jib-armar, räls etc. med de förutsättningar som fanns.

Avancerade stunts

Filmen är ett mer ambitiöst projekt än tidigare med bilkrockar, fall från hög höjd och eldstunts.


- Jag blir mer och mer kräsen desto mer jag lär mig filmar. Vilket är väldigt bra, filmen ser mer genomarbetad ut då. Alla i teamet är väldigt stolta över det vi har fått fram och tänker sträcka på oss, den dagen filmen är klar.

Ska filmen distribueras?

”De utsatta” kommer att spridas med hjälp av Filmverket Skaraborg så att den kan visas på bio lokalt. Filmen kommer även att släppas på Blu-ray och DVD.  

- Vi gillar utmaningen med långfilmer och den här historien var bäst lämpad för ett längre format. De andra i teamet vill att jag ska skriva ett kortfilmsmanus, men jag får inga bra idéer.

Nästa projekt blir antagligen en ungdomsfilm, också igenom Filmverket Skaraborg.

- Vi vill göra något som motverkar att ungdomar är drogpåverkade i trafiken. Mestadels för att det finns en möjlighet att göra bilstunt igen =).

Robert Selin, skribent för Filmcafe.se
21 oktober 2011

Filmcafe.se bevakar den svenska filmbranschen med artiklar och krönikor. Missa inte våra övriga artiklar som gör karriären lite lättare och roligare!

  •  
    Lena
    Artist
    uhhuuu.... men jag måste nog se den. Lena
  •  
    Ingvar
    Skådespelare
    Filmen är helt fantastisk, utifrån de knappa resurser man har haft! Hade själv en liten scen i filmen. Lycka till!

Kom närmare drömmen.

Vi söker ständigt nya talanger framför och bakom kameran! Sedan 2002 har vi hjälpt produktionsbolag och producenter att hitta rätt team till filmproduktioner.

Nå över 50.000 medlemmar.

Sedan 2002 har vi hittat rätt team till filmproduktioner. Nå nya talanger framför och bakom kameran!