Bli medlem Logga in

Karriär

Teliapappan får en flickvän från Filmcafe.se

Teliapappan får en flickvän från Filmcafe.se

Filmcafémedlemmen Ingela Flinta ska öka Telias sommarförsäljning i en ny reklamsatsning.

Den numera rikskända Telia-pappan Roland får en kvinna med en permanent plats i reklamsåpan. Även om serien varit en succé för Telia är det beprövade reklamkonceptet i behov av en förändring.

Uppringd av produktionsbolaget

Telia kommer hela tiden med nya erbjudanden och behöver nya personer som kan presentera de erbjudandena. Svenska folket ville att Roland skulle få till det. Nu får han en kvinna, berättar Jörn Arnell, projektledare för Telia, för tidningen Resumé. Kvinnan blev Filmcafémedlemmen Ingela Flinta.

Bland de fem bästa

- Jag blev uppringd av produktionsbolaget och de undrade om jag ville komma på en provfilmning. Jag gick dit som jag brukar göra med tanken ”att göra så gott jag kan”. Sedan förstod jag att det här var en stor grej, så jag tänkte att det får jag ju inte. Men sen blev jag uppringd igen och då berättade de att de tagit ut de fem bästa och att jag var med där, berättar Ingela.

Casting med 150 kvinnor

Ingela Flinta valdes ut i en casting där 150 kvinnor deltog. Hur mycket hon får betalt för att bidra till Telias tänkta rekordökning är hemligt.

Tredje provfilmningen

- 3de provfilmningen tillsammans med Telia pappan och det kändes jätte bra och lättsamt. Sen fick jag besked att jag hade fått det! Wow, vad skulle nu hända? Allt blev pirrigt och förvirrande och roligt. Vad hade jag gett mig in på?

En bärande karaktär

Karaktären är avgörande för Telias sommarsatsning och hela fyra reklamfilmer har spelats in där Monica är den bärande karaktären.

Kändes tungt

- Att jag är en av de bärande karaktärerna fick jag läsa i tidningen Resumé och då kändes det lite tungt men fortfarande roligt. Jag har spelat in 4 filmer och det gick bra och lättsamt, allt gick så smidigt.

Tips för en lyckad casting

Ingelas tips för en lyckad casting är att vara sig själv, att inte överdriva samt framför allt, att ha roligt! Några framtidsplaner har Ingela inte hunnit fundera över.

Man vet aldrig vad som händer

- Jag fortsätter mitt jobb inom amatörteatern som teaterpedagog. Jag är en öppen människa så man vet aldrig vad som händer och när man kastar sig ut på ett isflak.

Reklamfilmen

Robert Selin, skribent för Filmcafe.se
18 juni 2008

Filmcafe.se bevakar den svenska filmbranschen med artiklar och krönikor. Missa inte våra övriga artiklar som gör karriären lite lättare och roligare!

Kom närmare drömmen.

Vi söker ständigt nya talanger framför och bakom kameran! Sedan 2002 har vi hjälpt produktionsbolag och producenter att hitta rätt team till filmproduktioner.

Nå över 50.000 medlemmar.

Sedan 2002 har vi hittat rätt team till filmproduktioner. Nå nya talanger framför och bakom kameran!