Bli medlem Logga in

Karriär

Rebecca har en huvudroll i nya Mission: Impossible

Rebecca har en huvudroll i nya Mission: Impossible

Rebecca Ferguson är medlem på Filmcafe.se och möter nu Tom Cruise i ”Mission ­impossible- Rogue nation”. Den svenska skådespelaren har norpat den kvinnliga huvudrollen!

Genombrott i Hollywood

Rebecca Ferguson har arbetat med skådespeleri länge, men fick vänta på sitt ­genombrott. Det var inte förrän den den hyllade huvudrollen i BBC:s dramaserie ”The white queen” som det lossnade på allvar och för den rollen nominerades hon även till en Golden globe. Nu har hon en ansedd roll i Hollywood, då hon gör den kvinnliga huvudrollen i den femte ”Mission Impossible”-filmen. Tom Cruise ska ha fallit för hennes fysiska uppenbarelse och rollen som lönnmördare var fysiskt krävande. I en intervju öser han beröm över henne.

- Hon är en otroligt kraftfull skådespelerska. Hon är enormt karismatisk, utstrålar intelligens och hon är en makalös idrottare, säger han.

Eftersom Mission impossible-serien produceras av Tom Cruise var han själv med och valde ut den 31-åriga svenskan när den femte delen skulle spelas in. Precis som filmens manusförfattare och regissör Christopher McQuarrie känner han att de hade tur som hittade henne. Rebecca hade flugit till London för att göra ett scentest för ”Mission: impossible” och flög sedan vidare till Marocko där hon filmade miniserien ”Red tent” för kanalen Life-time.

- Jag minns att jag satt på en kamel för det bibliska dramat när jag fick höra att Tom Cruise och Christopher McQuarrie ville träffa mig. Jag tyckte det lät helt absurt.

Naturligtvis var detta en chans Rebecca inte tänkte missa och 17 timmar senare var hon hemma i London för att träffa Tom och Christopher. Intervjun var mycket avspänd och tolv timmar senare var hon tillbaka på kamelen i öknen igen.

- Bara en månad senare var jag tillbaka i samma öken fast på en motorcykel för ”Mission: impossible”. Det har varit en galen resa.

Fler svenska skådespelare

Det är inte första gången som Tom Cruise knyter en svensk skådespelare till en betydande roll i filmserien. I ”Mission: Impossible - Ghost protocol” från 2011, spelade Michael Nyqvist filmens huvudskurk. Filmen blev mycket framgångsrik ock spelade in 3,7 miljarder kronor.

Simon Pegg är med även i denna film och då han intervjuades av Aftonblades i höstas och kommenterade han Rebeccas insats.

– Hon är pragmatisk, rolig och har inga problem att hålla jämna steg eller klara sig på egen hand. Jag gillar att jobba med folk som tar jobbet på allvar men samtidigt tycker om att ha kul. Rebecca är en sådan person!

Skådespelaren som gjorde sin första roll i svenska såpan ”Nya ­tider” medverkar även i Hollywoodfilmen ”Hercules”, som har premiär senare i år.

- Varje film är ett nytt avsnitt i mitt liv. Jag får möta roliga, galna och otroliga människor. Livet är en berg- och dalbana och jag ser fram emot vad som ska hända härnäst, avslutar hon.

Robert Selin, skribent för Filmcafe.se
23 mars 2015

Filmcafe.se bevakar den svenska filmbranschen med artiklar och krönikor. Missa inte våra övriga artiklar som gör karriären lite lättare och roligare!

Kom närmare drömmen.

Vi söker ständigt nya talanger framför och bakom kameran! Sedan 2002 har vi hjälpt produktionsbolag och producenter att hitta rätt team till filmproduktioner.

Nå över 50.000 medlemmar.

Sedan 2002 har vi hittat rätt team till filmproduktioner. Nå nya talanger framför och bakom kameran!