Bli medlem Logga in

Karriär

Pilotprojektet ”Restrainer”

Pilotprojektet ”Restrainer”

Klagar du över småsaker trots att du har det riktigt bra? Det gjorde två medlemmar som blev inspirerade att göra filmen ”Restrainer”. Filmen spelas in i Göteborg för den internationella marknaden.

Två regissörer

”Restrainer” är ett pilotprojekt med ambitionen att hitta finansiärer och samarbetspartners i Sverige och utomlands. Teamet består av folk från både Sverige, England och Ryssland. Fansu Njie och Filipp Korshunov delar på regiarbetet.

- Det underlättar oerhört mycket vid inspelningen av en independentfilm. Två hjärnor som jobbar parallellt. Vi har jobbat ihop i cirka 13-14 år, så vi känner varandra mycket väl, förklarar Fansu Njie.

I en av rollerna syns Lena Lindblom från tv-serien Skilda Världar och fotograf är Andreas Wessberg, som bl.a. fotograferat flera av filmerna om Johan Falk. Flera skådespelare och statister hittades även via Filmcafe.se.

Alla effekter görs på plats

Filmen är inspelad med RED Epic och ryska anamorfiska Lomo-linser.

- Det är en oslagbar kombination. Bilden blev fantastiskt fin redan då vi satt vid monitorn, berättar Fansu.

Alla effekter gjordes på plats utan hjälp av digitala medel och ett minne Fansu bär med sig är stuntscenen när huvudkaraktärens fru blir skjuten i bröstet och flyger bakåt.

- Vi använde oss av en stuntman från Litauen och pyrotekniker från Sverige. Vi hade råd med tre försök och varje tagning blev lyckad. Vi använde dessutom inga digitala hjälpmedel i form av blodträffar och krutrök.

Fansu Njie och Filipp Korshunov sprider nu promotiontrailern via YouTube och andra sociala medier. Nästa steg blir att kontakta filmbolag både i Sverige och utomlands för att kanske få ihop pengar att göra långfilmen.

Ni kan läsa mer om projektet på deras officiella hemsida: http://restrainer-themovie.com

Robert Selin, skribent för Filmcafe.se
17 juni 2013

Filmcafe.se bevakar den svenska filmbranschen med artiklar och krönikor. Missa inte våra övriga artiklar som gör karriären lite lättare och roligare!

Kom närmare drömmen.

Vi söker ständigt nya talanger framför och bakom kameran! Sedan 2002 har vi hjälpt produktionsbolag och producenter att hitta rätt team till filmproduktioner.

Nå över 50.000 medlemmar.

Sedan 2002 har vi hittat rätt team till filmproduktioner. Nå nya talanger framför och bakom kameran!