Bli medlem Logga in

Karriär

Medlem gör Hollywood-debut

Medlem gör Hollywood-debut

Christian Magdu, känd från roller i Prinsessa, Beck och Oskyldigt Dömd, gör Hollywood-debut i prisad humorserie.

Easy to Assemble

Emmy-vinnande skådespelerskan Illeana Douglas (känd för sina roller i Martin Scorsese-filmer, och tv-serier som Six Feet Under och Entourage) är författare, huvudroll och producent för den prisbelönta webbserien ”Easy to Assemble” – som nu inleder sin tredje säsong. Serien beskrivs som en online-sitcom om en kvinna i 40-årsåldern (Illeana Douglas) som ger upp sin Hollywood-karriär för att börja jobba på IKEA och skaffa ett ”normalt” liv. På resan tar hon med sig kända skådespelarkollegor, såsom Jeff Goldblum (Flugan, Jurassic Park), Keanu Reeves (Matrix), Kevin Pollock (De Misstänkta), Craig Bierko (Cinderella Man, Scary Movie 4) och Corey Feldman (Lost Boys). IKEA är exekutiv producent och de svenska referenserna är många och roliga.

Större roll än planerat

I säsong 3, som fått undertiteln ”Finding North”, styr resan mot Sverige, där vi möter Christian Magdu i rollen som Thor Lundqvist, en svensk skådespelare vars högsta dröm är att få vara med i en amerikansk buddy-cop movie (med Corey Feldman och Ahmed Best från Star Wars). Det var Illiana själv som erbjöd honom rollen och på inspelningsplats inspirerades hon så mycket av Christians egna idéer att rollen växte och blev större än vad den var tänkt från början. Nu talas det om att hans karaktär kan bli återkommande i nästa säsong.

Gratis på nätet

Easy to Assemble är en av USA:s största online-succéer med över 1,5 miljoner tittare i månaden. Nya säsongen, ”Finding North” har premiär måndagen den 18:e oktober med galapremiär på Egyptian Theater i hjärtat av Hollywood den 10 oktober.

Denna säsong och tidigare delar kan ses gratis på nätet på http://www.mydamnchannel.com/

Robert Selin, skribent för Filmcafe.se
10 oktober 2011

Filmcafe.se bevakar den svenska filmbranschen med artiklar och krönikor. Missa inte våra övriga artiklar som gör karriären lite lättare och roligare!

  •  
    really nice :DDDD vill också vara med

Kom närmare drömmen.

Vi söker ständigt nya talanger framför och bakom kameran! Sedan 2002 har vi hjälpt produktionsbolag och producenter att hitta rätt team till filmproduktioner.

Nå över 50.000 medlemmar.

Sedan 2002 har vi hittat rätt team till filmproduktioner. Nå nya talanger framför och bakom kameran!