Bli medlem Logga in

Karriär

Bröder som gör film!

Bröder som gör film!

DVD:n fortsätter att växa sig stark på den svenska marknaden och nu har även ideella filmare som CrazyBrothers möjlighet att göra egna DVD-filmer till rimliga kostnader.

Crazy som i originell

CrazyBrothers består av bröderna Marcus och Mathias Jonsson som är baserade i Ockelbo. "Crazy" syftar till deras ambition att göra filmer som känns lite annorlunda och originella i jämförelse med andra svenska produktioner. De ger nu ut kortfilmssamlingen "CrazyBrothers Portfolio 0.1" på DVD för att marknadsföra sig över hela Sverige.
- DVD:n har vi producerat och finansierat själva. Vi har själva designat omslaget för att det ska passa med vår stil i övrigt.

Oberoende film har en ljus framtid

Marcus och Mathias har turats om att vara regissör respektive producent på kortfilmerna som finns med på DVD:n. De trivs med att jobba tillsammans och tycker att de kompletterar varandra bra. Deras hjärta för oberoende svensk film är stort och de förutspår en ljus framtid.

- Jag tycker att oberoende svensk film är jättebra, säger Marcus. Det är här man har möjlighet att förverkliga sin vision och inte bli styrd av de stora filmföretagen. Du bestämmer själv vilken film det ska bli i slutändan.

- Fred Anderson och Markus Widegren som håller på med kommande långfilmen "Kraftverk 3714" är ett bra exempel. Filmen verkar skilja sig från allt annat som görs idag. Jag tror att det i framtiden kommer många spännande och originella filmer från oberoende filmskapare!

Kortfilmer på TV

Ni har medverkat i programmet Garagefilm, som är ett forum för ung svensk amatörfilm. Hur tycker ni att det gick?

- Det var jättekul att vara med på Garage film. Vi fick berätta lite vad vi gör och hur vi arbetar med ljudet. Jag tycker att konceptet är jättebra för det hjälper oberoende filmare att visa upp sina alster. Vi fick dessutom chansen att träffa andra filmare i Sverige och se deras filmer.

CrazyBrothers har många produktioner på gång, allt ifrån en animerad film om nallebjörnar till ett actiondrama i framtiden. Så länge får vi dock hålla till godo med kortfilmerna på CrazyBrothers Portfolio 0.1!

- Portfolio 0.1 har blivit som vi ville ha den. Visst har vi kommit på lite som kunde ha blivit ännu bättre, men det tar vi med oss till nästa DVD!

Robert Selin, skribent för Filmcafe.se
15 mars 2009

Filmcafe.se bevakar den svenska filmbranschen med artiklar och krönikor. Missa inte våra övriga artiklar som gör karriären lite lättare och roligare!

Kom närmare drömmen.

Vi söker ständigt nya talanger framför och bakom kameran! Sedan 2002 har vi hjälpt produktionsbolag och producenter att hitta rätt team till filmproduktioner.

Nå över 50.000 medlemmar.

Sedan 2002 har vi hittat rätt team till filmproduktioner. Nå nya talanger framför och bakom kameran!