Bli medlem Logga in

Karriär

Oberoende film med kända namn i rollistan

Oberoende film med kända namn i rollistan

Henrik Sjöman har tillsammans med andra medlemmar på Filmcafe.se engagerat sig i långfilmen ”Mig älskar ingen” och har bara några dagar kvar av inspelningen.

Manuset intresserar etablerade skådespelare

Sofia Brattwall är medlem på Filmcafe.se och fick idén till filmen på en improvisationskurs på Calle Flygares teaterutbildning. Hon har inspirerats av episoder ur sitt eget liv och improvisationsövningar. Manuset har lockat flera etablerade skådespelare som Leif Andrée, Johan Hedenberg, Jonas Malmsjö, Filip Berg, Jonas Bane och Josefin Ljungman till projektet. Filmen heter ”Mig älskar ingen” och handlar om ensamhet och utanförskap.

Digital teknik och egna fickpengar

Filmen har kostat 20000:- och pengarna kommer ur egna fickor. Budgeten tillåter ingen avancerad teknik men HDV och upplösningen 1080i räcker långt ändå.

- Fördelen är att det blir smidigt och enkelt att filma och bilden passar filmens berättarstil och känsla, berättar producenten Henrik Sjöman.

Passionen gör det möjligt

Resultatet har hittills överträffat förväntningarna bland de inblandade och Henrik är övertygad om att allt är möjligt.

- Man lär sig saker hela tiden. Jag och mitt bolag Sjöman Production var med och producerade långfilmen ”Orion” förra sommaren. Vi engagerade även den gången ett bra team och etablerade skådespelare trots begränsad budget. Jag tagit med mig mycket lärdom därifrån som vi använder oss av i det här projektet.

Kortfilm är ett bra sätt att lära sig mer om filmproduktion men tyvärr finns det ingen kommersiell marknad i Sverige. Ambitionen med ”Mig älskar ingen” är att få den visad på så många festivaler som möjligt och att marknadsföra teamet.

Fler spännande projekt på gång

Det är nio inspelningsdagar kvar i Oktober men förutom ”Mig älskar ingen” jobbar Sjöman Production med förproduktionen av en Thriller som ska spelas in nästa sommar.

- Plus att det arbetas med ett manus om några kvinnor som startar bokklubb i en liten svensk bruksort på 50-talet, avslutar Henrik.

Vill ni läsa mer om ”Mig äskar ingen” kan nu följa projektet via deras hemsida.

http://www.migalskaringen.se

Robert Selin, skribent för Filmcafe.se
24 september 2010

Filmcafe.se bevakar den svenska filmbranschen med artiklar och krönikor. Missa inte våra övriga artiklar som gör karriären lite lättare och roligare!

Kom närmare drömmen.

Vi söker ständigt nya talanger framför och bakom kameran! Sedan 2002 har vi hjälpt produktionsbolag och producenter att hitta rätt team till filmproduktioner.

Nå över 50.000 medlemmar.

Sedan 2002 har vi hittat rätt team till filmproduktioner. Nå nya talanger framför och bakom kameran!