Bli medlem Logga in

Karriär

Hollywood kommer till Sverige

Hollywood kommer till Sverige

Alla som någon gång funderat på hur man kan komma igång eller komma vidare med att jobba som skådespelare, manusförfattare, producent eller regissör har något att se framemot. A Date with Hollywood är två inspirationsdagar där fyra personer från filmbranschen i Los Angeles - Hollywood - gästar Sverige och Stockholm.

Workshop med experter

Eventet består dels av en panel med frågor och svar på fredagskvällen på Filmhuset, följt av mingel med speed-dating, samt en heldagsworkshop nästa dag med de fyra experterna. Dessa fyra är Ruth Bornhauser (manager för skådespelare), Eric Williams (manager för manusförfattare), Jami Rudofsky (rollsättare för film och tv) samt Kevin E West (erfaren tv-skådespelare). Det är första gången de besöker Skandinavien och första gången ett sånt här event äger rum!

Eventet är ett unikt tillfälle att få lyssna till människor som jobbat i filmbranschen i USA länge och även ett bra tillfälle att få ställa frågor man kan undra över och få svar. Workshoppen på lördagen kommer att ge fördjupning, bland annat kommer de som vill kunna delta i en riktig Hollywood-audition, på engelska, där man får lära sig och pröva på hur det är att få provspela för en amerikansk rollsättare. De som är intresserade av manus kommer att få tips om hur man kommer ut med sina alster och träffar agenter och managers och det kommer även vara workshops i hur man marknadsför sig, hur man kan tänka kring ansiktsbilder och showreels, ur ett internationellt perspektiv.

Moderator är medlem från Filmcafe.se

Christian Magdu är Filmcafe.se-medlem och moderator på eventet.

- Det känns jättekul och spännande! Jag har fått många frågor och det finns ett stort intresse och nyfikenhet kring både panelmedlemmarna och att jobba med film och tv internationellt. Ser verkligen fram emot att få träffa alla som kommer dit för att lyssna och workshoppa med oss och är säker på att det blir en helg man sent kommer att glömma.

Är du sugen på att veta mer om eventet kan du besöka hemsidan, www.datehollywood.se som innehåller mer information och närmare presentation av varje panelmedlem. Där finns också länkar till inslag på sociala medier och information om biljetter.

Tävla och vinn biljetter till båda dagarna!

Vinn biljetter till “En date med Hollywood”. Två inspirationsdagar 24-25 april där fyra personer från filmbranschen i Los Angeles - Hollywood - gästar Sverige och Stockholm.

I samarbete med ”A date with Hollywood” lottar vi ut en biljett till respektive dag!

1) Biljett till fredagens panel, värde 695-895:-, som även ger fritt inträde till efterfesten på Café Opera.

2) Biljett (till samma person) för workshoppen nästan dag, värde 995:-.

Vinnaren har en riktigt stor och fin julklapp- och två spännande dagar att se fram emot!

(Tävlingen är avslutad)

Robert Selin, skribent för Filmcafe.se
26 november 2014

Filmcafe.se bevakar den svenska filmbranschen med artiklar och krönikor. Missa inte våra övriga artiklar som gör karriären lite lättare och roligare!

  •  
    Maria
    Statist
    Naj..jag missade detta! typiskt!!
  •  
    Tomas
    Videoredigerare
    Det är sant, tävligen är avslutad och vinnare blev David Elahi.
  •  
    Robert
    Producent
    Hej Linnea! Fredag den 24 april till lördag den 25 april äger inspirationsdagarna rum. Du kan läsa mer här: www.datehollywood.se
  •  
    Linnea
    Skådespelare
    Nu kanske jag missat nåt, men vilket datum är workshopen?

Kom närmare drömmen.

Vi söker ständigt nya talanger framför och bakom kameran! Sedan 2002 har vi hjälpt produktionsbolag och producenter att hitta rätt team till filmproduktioner.

Nå över 50.000 medlemmar.

Sedan 2002 har vi hittat rätt team till filmproduktioner. Nå nya talanger framför och bakom kameran!