Bli medlem Logga in

Karriär

Hela Sveriges darling finns på Filmcafe.se

Hela Sveriges darling finns på Filmcafe.se

Filmcafémedlemmen Michelle Meadows spelar huvudrollen som överklasstjejen Eva i Johan Klings bioaktuella film ”Darling”. Hon har fått fantastiskt bra kritik för sin rollprestation och spås redan en lysande karriär.
- Ge inte upp hoppet, får man många nej betyder det inte att man är dålig på att skådespela.

Novellfilm som blev långfilm

Eva föddes för fyra år sedan i Johan Klings uppmärksammade novellfilm "Jag". Nu har filmen blivit en kritikerrosad långfilm istället.
- 2002 gick jag på en provfilmning för novellfilmen "Jag" och fick rollen. Filmen visades på SVT och var med och tävlade i Göteborg bland annat. Intresset var så pass stort att Johan Kling skrev ”Darling” som är en förlängning av "Jag" där karaktären Eva får en chans att utvecklas.

Har du frågat varför du fick huvudrollen som Eva? Hon en ganska kylig och självupptagen person.

- Johan har sagt att han tycker att jag gör karaktären mer gåtfull. Hon riskerar annars att bli för platt.

Debutanter och liten budget

"Darling" är producerad med en extremt liten budget för att vara en svensk långfilm. Detta till trots är filmen troligen en av de bättre som kommer att ha premiär under 2007. Filmen producerades helt utan stöd från SF. Hur var det att arbeta med Johan Kling som också är debutant i långfilmsformatet?

- Han är otroligt duktig! Samarbetet med Johan och de övriga skådespelarna fungerade nästan alltid mycket bra. Allt var planerat in i minsta detalj kändes det som. Jag uppskattar att Johan valt så pass många mer eller mindre okända skådespelare och gett oss en chans att ta oss ut på marknaden.

Hela Sveriges darling

DN har i en artikel kallat dig för ”hela Sveriges nya darling” och tycker att du har gjort den mest klockrena svenska filmdebuten sedan Alexandra Dahlström i "Fucking Åmål" för tio år sedan. Har du knutit några nya kontakter tack vara ”Darling”? Upplever du att det är stor uppståndelse omkring dig?

- Det beror på vad man menar med kontakter. Naturligtvis har jag lärt känna nya intressanta människor, det gör man väl alltid när man arbetar på ett nytt ställe? Jag har fått nya bekanta både under inspelningen och det som har hänt runt lanseringen av filmen. Vad gäller uppståndelse kring mig märker jag inte av någon.

Men du syns över hela Stockholm och förekommer i dagspress. Hur känns det att se sitt ansikte pryda en hel filmaffisch?

- För mig känns det som en naturlig del av jobbet.

Mutantskorpioner i förra långfilmen

För några år sedan medverkade du även i en långfilm regisserad av en annan medlem här på Filmcafé. Filmen heter ”Stinger” och är en skräckis om förvuxna mutantskorpioner. Hur fick du den rollen?

- Jag fick jag en roll i Martin Munthes "Stinger" genom en annons på Filmcafé. Jag har för mig att jag sökte en roll i en annan film och så hade de behållit min information och hörde av sig när de skulle göra ”Stinger”.

Har du några tips/råd till andra medlemmar som drömmer om en roll i någon långfilm?

- Ge inte upp hoppet, får man många nej betyder det inte att man är dålig på att skådespela. Dessutom ska man ska följa sin intuition och inte göra något som känns dåligt eller fel bara för att "det här kan vara min enda chans".

"DARLING" kan öppna nya vägar in i filmbranschen för Michelle och på Filmcafé håller vi naturligtvis tummarna. Just nu provfilmar hon för en ny långfilmsroll. Lycka till!

Så här tycker kritikerna:

Aftonbladet,Jens Peterson
"Michelle Meadows och Michael Segerström är fantastiskt bra i den välspelade och snyggt berättade ”Darling”.”

Dagens Nyheter,Helena Lindblad
"Ni måste se och höra den suveräna nykomlingen Michelle Meadows droppa överlägsna, bortskämda oneliners med uttryckslöst ansikte samtidigt som det blir allt kallare och tommare omkring henne för att förstå precis hur bra det här är."

Robert Selin, skribent för Filmcafe.se
15 mars 2009

Filmcafe.se bevakar den svenska filmbranschen med artiklar och krönikor. Missa inte våra övriga artiklar som gör karriären lite lättare och roligare!

Kom närmare drömmen.

Vi söker ständigt nya talanger framför och bakom kameran! Sedan 2002 har vi hjälpt produktionsbolag och producenter att hitta rätt team till filmproduktioner.

Nå över 50.000 medlemmar.

Sedan 2002 har vi hittat rätt team till filmproduktioner. Nå nya talanger framför och bakom kameran!