Bli medlem Logga in

Karriär

Anton har en stor roll i Colin Nutlys film

Anton har en stor roll i Colin Nutlys film

På Filmcafe.se har vi medlemmar i alla åldrar och en av våra yngre heter Anton Samuelsson Forsdik. Nu är han bioaktuell som sonen Otto till Johanna (Helena Bergström) i filmen Medicinen av Colin Nutley.

En provfilmning räckte

En dag då Anton tittade igenom jobbanonserna på Filmcafe.se söktes det roller till Colin Nutleys nya film. Anton svarade på annonsen ”tioårig pojke sökes till kommande långfilm” och efter några dagar fick han ett mejl tillbaka med en inbjudan till casting. Han fick samtidigt två scener att öva in, det var många som anmält intresse och Colin Nutley skulle vara på plats.

- All nervositet försvann så snart han började prata. Jag ville bara sitta där i hans sköna soffa och höra honom prata om film. Han är underbar att lyssna på och pratar en så skön engelska. Efter ett tag så sa han bara ” the role is yours if you want it”!

Anton gick bara på en provfilmning innan han fick rollen i “Medicinen”, men har tidigare erfarenheter då han både sökt och medverkat i andra filmer.

- Jag tycker inte det är jobbigt att gå på casting. Man får ta det som en film- eller teaterlektion. Man lär sig alltid något nytt men det är alltid tråkigt att få ett nej. Det kanske inte berodde på att man inte var bra. Det är många bitar som skall falla på plats, t.ex. att passa in gänget. Ge inte upp!

Flera spännande filmer på gång

Även om “Medicinen” är den största produktionen Anton medverkat i får vi snart se honom i t.ex. Levan Akins “Cirkeln”. Hittills i år är Anton med i fyra professionella produktioner.

- Jag vill av hela mitt hjärta jobba i filmvärlden. Få fler roller och en vacker dag ta mig ända till Hollywood. Jag brukar driva med min far och säga att jag skall bli en skådespelare med pistol i handen, som Kinnaman. Jag är ingen “julkalender-skådis”, skämtar han.

För tillfället har Anton huvudrollen i en film som spelas in i Norrköping, men har får inte avslöja något annat än att det är en större produktion. Hans tips till andra medlemmar är att gå på många castings, att aldrig ge upp och att öva mycket.

Robert Selin, skribent för Filmcafe.se
2 september 2014

Filmcafe.se bevakar den svenska filmbranschen med artiklar och krönikor. Missa inte våra övriga artiklar som gör karriären lite lättare och roligare!

Kom närmare drömmen.

Vi söker ständigt nya talanger framför och bakom kameran! Sedan 2002 har vi hjälpt produktionsbolag och producenter att hitta rätt team till filmproduktioner.

Nå över 50.000 medlemmar.

Sedan 2002 har vi hittat rätt team till filmproduktioner. Nå nya talanger framför och bakom kameran!