Bli medlem Logga in

Karriär

Appar som hjälpmedel inom filmproduktion

Appar som hjälpmedel inom filmproduktion

Google Play och Apples Appstore har hundratals filmrelaterade appar. Tillbehörstillverkarna har också sett potentialen och riktar allt fler produkter mot den tekniknördiga filmaren. Här nedan tar jag upp några appar och tillbehör, som gör att man åtminstone kan överväga att ta med sin surfplatta eller smartphone till en redan tekniktung filminspelning. Min förutsättning för att överhuvudtaget ta med en specifik app, är att den ska tillföra något som man inte gör bättre med en laptop eller papper och penna.

Vill du läsa den här artikeln?

Du behöver prenumerera på PLUS för att kunna läsa den här artikeln.
Med PLUS får du:

  • Exklusiva artiklar, TV-inslag och tips i karriären
  • Svara på relevanta jobbannonser
  • Använda ditt CV som hemsida
  • Ladda upp 20 bilder, ljud och filmklipp
  • Marknadsföring direkt på filmbolagens medlemskonto

...och mycket mer.

Uppgradera till PLUS

Henrik Qvarnström, skribent för Filmcafe.se
23 april 2012

Filmcafe.se bevakar den svenska filmbranschen med artiklar och krönikor. Missa inte våra övriga artiklar som gör karriären lite lättare och roligare!

  •  
    Henrik
    Videoredigerare
    Jimmy/ anledningen till att jag bara tog upp ios och android var helt enkelt att jag bara hade erfarenhet av de systemen. Har du tips på filmrelaterade appar till WP7 så kom gärna med tips här i tråden. Ellinor/ kul att du gillar artikeln! Fred/ Skoj att Rehearsal 2 funkar så bra för dig, själv så använde jag så sent som i dag appen sun seeker då jag var ute och rekade inspelningsplatser.
  •  
    Tomas
    Videoredigerare
    @Ellinor.. nu håller jag på med testprogram för att lära mig språket. Så vi har inte glömt bort det :)
  •  
    Testade Rehearsal 2 och älskar den! Enkel att använda och egentligen inte speciellt komplicerad, men jag gillar att den skrollar manuset samtidigt med det jag spelat in och för mig fungerar det så mycket lättre. Rekommenderas!
  •  
    Jimmy
    Statist
    Jag har som mission att promota WP7(då min nya Nokia Lumia800 är den bästa telefon jag haft). Ha gärna i tanken att WP7 finns(Lumia900 har radan utsetts till 2012års mobil i USA) framöver. http://www.microsoft.com/windowsphone/en-us/cmpn/smoked-by-windows-phone.aspx

Kom närmare drömmen.

Vi söker ständigt nya talanger framför och bakom kameran! Sedan 2002 har vi hjälpt produktionsbolag och producenter att hitta rätt team till filmproduktioner.

Nå över 50.000 medlemmar.

Sedan 2002 har vi hittat rätt team till filmproduktioner. Nå nya talanger framför och bakom kameran!